Terugblik 11e editie jaarcongres HRM & het Onderwijs

Toekomstlenig onderwijs: anders organiseren, leren en innoveren. Is HR klaar om te wenden?
Over een nieuwe koers naar kwalitatief onderwijs: innovatief, maatwerk en uitdagend. Over mentale innovatie, anders denken, anders voelen en je anders gedragen. Met inspiratie uit het nummer ‘Schouder aan Schouder’ . Over de complexe puzzel van onderwijs en arbeidsmarkt van vandaag en de uitdagingen voor de toekomst a.d.h.v. het Talis onderzoek. Over irritante touwtjes en over loslaten. Van controle naar vertrouwen; de weg van A naar B en C komt vanzelf. Kortom: een oproep hoe HR als aanjager kan én moet fungeren. Zijn we klaar om te wenden?

Tijdens de 11e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs geeft dagvoorzitter Mariëlle van der Leeuw, Directeur HR Koning Willem I College, de 250 HRM’ers uit het onderwijs (IKC-PO-VO-MBO-HBO-WO) handvaten over de nieuwe koers en complexe onderwijs puzzel die er voor ons ligt. Aan de hand van prachtige visuals en de film ‘vernieuwing begint bij dromen’ stelt ze de vraag welk stukje van de puzzel je al kan leggen? Laat je vandaag inspireren om wendbaar te blijven en ga hier morgen mee aan de slag!

Keynote sprekers Benno Diederik en oud-voetbalinternational Hans van Breukelen brengen een bevlogen verhaal over ‘Maak je Comeback’ Naar het gelijknamige boek dat de aanwezige organisaties gratis en gesigneerd in ontvangst nemen. Een persoonlijke verhaal van Hans hoe hij zichzelf na 3 tegenslagen opnieuw heeft uitgevonden. De 8 fasen gaan over de stap naar mentale innovatie. Met welke intrinsieke drijfveren en passie werk jij voor het onderwijs?
Jos de Groen brengt namens de SER de visie van Voorzitter Mariëtte Hamer over samenwerken, aantrekkelijk werkgeverschap, 21e eeuwse vaardigheden en het belang van een leven lang ontwikkelen en de toekomst van leren. Naar later blijkt op de dag zal Mariëtte gaan bemiddelen tussen de onderwijsbonden en de PO raad
Ook Eva van der Boom, Nationaal Projectmanager Nederland, Partner/onderzoek MOOZ Onderzoek adresseert de urgentie en uitdagingen voor de toekomst met Internationale lessen voor Nederland a.d.h.v. het Talis rapport. Samen met de zaal heeft ze een korte brainstorm over de 4 relevante ontwikkelingen als het gaat om toekomstlenig onderwijs. De Interactie aan het einde dag komt met de bijdrage van Bart van den Belt tot een hoogtepunt, waarbij Bart stilstaat bij o.a. de vragen:

  • Hoe zorg je ervoor dat je mensen meekrijgt in de verandering?
  • Wat is er een voor nodig om een flexibele en creatieve manier van denken aan te wenden?
  • Hoe doorbreek je patronen?

Vervolgens zoeken de 250 HRM’ers uit het onderwijs de verdieping op in de praktijkcases en workshops. In de interactieve sessies gaan we in dialoog met Myriam Lieskamp over de uitdagingen van leren in het onderwijs, Robert Hommen en Hans Schwarts zetten SPP op de kaart vanuit PO en VO en Jos Cöp (leertijd.nl) geeft inspiratie over effectiever leren, organiseren en innoveren door het simpel te houden!

Ook CKC Seminars kijkt vol trots terug op deze geslaagde editie. Ook bij de stands was er volop interactie: demo’s, gesprekken, een ontspanningsmassage en Stressjam met Virtual Reality. Ook de prachtige muziek van fingerstyle gitarist Mart Hillen van CultuurWerkt! zorgde tijdens de pauzes en middagopening voor de gebruikelijke #kennismetbeleving !

Sfeerimpressie 2019

Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen?

Save the date: dinsdag 24 november 2020
CKC Seminars is initiatiefnemer en organisator van het congres HRM & het Onderwijs. Het team dankt alle sprekers, media, partners en sponsoren en congrescentrum ‘t Spant voor de medewerking. Heb je suggesties, ideeën of feedback om de kwaliteit te verbeteren? Laat het ons weten!

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN