Van student tot volwaardig beroepsbeoefenaar

Alle hbo-instellingen staan voor dezelfde opgave: hoe ontwikkelt een student zich tot volwaardig beroepsbeoefenaar die klaar is voor de arbeidsmarkt. Een gelijkluidend antwoord is nog niet gevonden. Avans Hogeschool in Breda, ziet vooral heil in zelfreflectie. Door studenten meer houvast en ondersteuning te bieden met een persoonlijkheidsprofiel, steken ze ook echt iets op. Aandacht voor persoonlijke, emotionele en sociale vaardigheden past uitstekend in het hedendaagse competentiegerichte onderwijs. Steeds meer wordt de vraag voorgeschoteld om in het lesprogramma niet meer alleen op hard skills te hameren. De markt ziet liever meer aandacht voor de ontwikkeling van soft skills.

In deze praktijkcase vertelt Sandra Heijstermann, Docent Bedrijfscommunicatieve Vaardigheden, Coördinator Studieloopbaan Begeleiding en Teamleider Bedrijfsbureau, hoe Avans Hogeschool studenten ondersteunt in hun ontwikkeling tot volwaardig beroepsbeoefenaar.

 

De praktijkcase vindt plaats van 11.20 – 12.00 uur, tijdens het jaarcongres HRM & het Onderwijs op dinsdag 26 november. Bekijk hier het volledige programma.

 

Grootste Jaarcongres voor HR professionals werkzaam in het Onderwijs
HRM & het Onderwijs is al 11 jaar, met jaarlijks ruim 250 deelnemers, het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC – PO – VO – MBO –HBO –WO.

Ben jij er ook bij dit jaar? Meld nu aan. Kom met 3 personen voor slechts € 345,-

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN