Mensgericht leidinggeven met Human Being Management - Een artikel in de schoolfacilities

Voor het vakblad Schoolfacilities is Anand Jharap geïnterviewd over Human Being Management.

Medewerkers zijn voor een schoolorganisatie
de spreekwoordelijke kip met de gouden eieren. Ze zijn de
“human resources” die de strategische en onderwijskundige doelen van
de school vormgeven. Zonder hen stroomt geen leerling door naar een
passende vervolgopleiding, zonder hen komt niets terecht van de belangrijke
maatschappelijke opdracht van de school.

Klik hier voor het volledige artikel

Mensen of middelen in organisaties? Hoe kom je tot een gezonde, wendbare en aantrekkelijke organisatie en creëer je de gewenste cultuurverandering? Focus op het DNA van je organisatie!
Anand Jharap, HR-manager bij UN1EK onderwijs en opvang, is een kleine 20 jaar werkzaam in het onderwijs op HR gebied. Sinds 8 jaar is Anand onderzoekend bezig geweest om de mens binnen organisaties optimaal in te zetten. Vraag wat centraal stond (en staat) is hoe je gelukkige medewerkers krijgt die met plezier bijdragen aan het succes van je organisatie en hoe is dit binnen je organisatie uitvoerbaar? Te mooi om waar te zijn? Nee, zeker niet! Anand neemt je mee in zijn onderzoek, vertaling van HRM naar HBM en praktische uitwerking binnen organisaties op Strategisch, tactisch en operationeel niveau! Wat is er verder nodig om tot de gewenste cultuur- en gedragsverandering te komen? Hoe gaat Human Being hand-in-hand met Well Being van je personeelsbeleid op de gebieden In-, door- en uitstroom? Dit vraagt persoonlijke leiderschap, eigenaarschap en reflectie. Kortom een inspirerend en praktisch verhaal waarbij je door vertaling van wetenschappelijk onderzoek en verbinding met praktijkervaring het HBM principe zelf in jouw organisatie kan gaan toepassen!

Bekijk hier het volledige programma.

Transformatie van HR in het Onderwijs: Hoe ziet úw deel van de puzzel eruit?
HRM & het Onderwijs is al 12 jaar hét jaarcongres voor & door HR-, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot PO-VO-MBO-HBO-WO. In één dag op de hoogte van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt.

Save the date: 23 november 2021! Je betaalt slechts € 345,- excl. BTW. Elke tweede en derde persoon van jouw organisatie kan deelnemen met 50% korting (full fee). De toegangsprijs is inclusief bezoek congres, informatiemarkt, (broodjes)lunch, catering en documentatie.

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN