De adviesraad

Ook deze 14e edite van het jaarcongres HRM & het Onderwijs bieden we een inspirerend programma met keynote sprekers, praktijkcases en workshops. Samen met de adviesraad maken we hierin een zorgvuldige afweging en zijn we op dit moment op zoek naar interessante, leerzame en vermakelijke praktijkverhalen die aansluiten bij het thema toegespitst op de onderwijssector. Heb je suggesties? Bekijk de voorwaarden en dien vóór 1 september jouw verhaal hier in!

De adviesraad:

• Robert Hommen, Senior adviseur onderwijsarbeidsmarkt, van oorsprong uit het onderwijs. Adviseur regionaal samenwerken regionaal aanpak personeelstekorten, CAOP
• Mariska Stuivenberg, Secretaris, Arbeidsmarktplatform PO
• Robert Jacobs, Strategisch HR adviseur en Eigenaar, HR ontwikkeling
• Marloes van Grevengoed, Beleidsmedewerker Mens & Organisatie, SAAM

Het centrale thema voor dit jaar is: HR als gids in de medewerkersreis

De kwaliteit van het onderwijs staat onder druk. Om de kwaliteit te verbeteren en borgen, is iedereen die in het onderwijs werkt hard nodig. Maar de personeelstekorten in het onderwijs zijn groot en zullen op termijn niet afnemen. Dit is een belangrijke reden voor scholen om in te zetten op behoud. Om inzicht te kunnen hebben in de wensen en beleving van onderwijsprofessionals in verschillende loopbaanfases is het van belang om als organisatie je medewerkersreis gedetailleerd in kaart te brengen. Het verrijkt de blik van management en HR. Het levert concrete actieplannen op waardoor HR en leidinggevenden actief aan de slag kunnen om het personeelsbeleid naar een hoger niveau te tillen.

Tijdens de 14e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs staan we stil bij alle haltes van de medewerkersreis en de rol van HR. Van de eerste kennismaking met het onderwijs tot aan uitstromen als ambassadeur. Maar hoe zet je in op maatwerk zonder het team uit het oog te verliezen? Hierover gaan we met jou in dialoog. We roepen op om te denken vanuit het grotere belang: het behoud van personeel voor de onderwijssector, niet enkel voor de eigen organisatie. En daarbij kijken we naar het gehele onderwijsteam. Want het verlichten van de werkdruk van leraren en schoolleiders is een van de belangrijkste factoren om uitstroom tegen te gaan en professionalisering te stimuleren.

Schrijf je in voor 1 september 2024 en ontvang €100,- early bird korting en betaal €295,- per persoon! Bovendien mag je twee collega’s meenemen met 50% korting. Meld je aan!

OVERZICHT NIEUWS