Call for papers

De 13e editie van HRM & het Onderwijs vindt plaats op dinsdag 21 november a.s. in congrescentrum Spant! te Bussum.

Duurzaam werkgeverschap in het onderwijs: HRM als de (ver)bindende factor

De uitdagingen voor het onderwijs, zeker wat betreft HRM zijn legio. Of het nu het binden, boeien en behouden van de juiste professionals betreft in een uitdagende arbeidsmarkt betreft of het innoveren van de processen. Dit komt ook terug in de wettelijke eisen aan strategisch personeelsbeleid (per 1 augustus 2024) net als aandacht voor duurzaam werken in het onderwijs.

Dit vraagt om een strategische positionering van HR binnen het onderwijs. Een rol die HR moet pakken om te verbindende factor te worden. HRM als de verbindende factor tussen bestuur, management en professional maar ook tussen organisaties. Met natuurlijk de juiste inzet van nieuwe technologieën zodat er meer ruimte komt voor de professionaliteit van de onderwijsprofessionals.

Tijdens deze 13e editie van HRM in het Onderwijs kijken we naar staan deze uitdagingen centraal. Vanuit regelgeving, theorie maar vooral de praktijk. Waar kunt u nu al mee starten? En, waar kunt u nu al mee stoppen?

Kortom, wat zijn de belangrijkste stappen om de strategische rol te nemen en uw instelling de werkgever van de toekomst te maken?

We zijn op zoek naar interessante, leerzame en vermakelijke praktijkverhalen die aansluiten bij het thema toegespitst op de onderwijssector. Heb je suggesties voor een interessante actuele praktijkcase, praktische tips, thema’s of een heldere visie? Of zijn er ervaringen buiten de onderwijssector, maar zie je raakvlakken binnen het thema? Bekijk de voorwaarden en dien vóór 1 september een suggestie in.

Alle voorstellen worden op inhoud en samenhang met de thema’s beoordeeld. Uiterlijk 1 oktober hoor je of het voorstel geaccepteerd is. Wij gaan ervan uit dat je dan dinsdag 21 november de hele dag beschikbaar bent. De parallelle praktijkcases duren 30-40 minuten.

Voorwaarden:

  • Alléén voorstellen die worden ingediend via het bijgevoegde formulier worden gehonoreerd.
  • Het onderwerp van de presentatie past binnen het thema en heeft echt (actuele) meerwaarde voor de andere deelnemers
  • Lezingen met commerciële doeleinden kunnen niet worden geplaatst. Hiervoor kun je via de ‘participantenpagina informatie opvragen, deelname met stand of lezing (praktijkcase/workshop) behoort tot de mogelijkheden

  • ORGANISATIEGEGEVENS


  • PERSOONSGEGEVENS


  • CALL FOR PAPERS

 

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN