Van Maatwerk, IPB-award, de wet BIO naar professionele leergemeenschappen

Waar staan we nu? 10 jaar HR in het onderwijs.

Van een bureaucratische aanpak van personeelsbeleid naar daadwerkelijke organisatie ontwikkeling. De vernietigende conclusies van de commissie Dijsselbloem in 2008 over onderwijsontwikkelingen in de afgelopen jaren logen er niet om. De overheid had haar kerntaak – de kwaliteit van het onderwijs – de afgelopen jaren ernstig verwaarloosd. Een ware hausse aan maatregelen en afkortingen veroorzaakten schokgolven in het onderwijsland. Er kwam IPB, POP, PAP, PIP, de wet BIO en de functiemix. Op columnachtige wijze geeft Myriam Lieskamp een doorkijkje in 10 jaar HR-beleid in het onderwijs. En waar staan we dan nu?!

Myriam Lieskamp, Eigenaar Onderwijs Advies, zij was beleidsmedewerker bij CNV Onderwijs en lid SER commissie Onderwijs en Arbeidsmarkt, Senior beleidsmedewerker Stichting Primair Onderwijs Peelraam, Bestuurslid Stichting SGRv&fonds Kansrijk, Hoofdredacteur en auteur van o.a. Leren voor morgen, Vertrouwen Verbinden Vakmanschap, De professionele Leergemeenschap en eindredacteur `Nieuwkomers op school’

Gratis boek; ‘Nieuwkomers op school’
Ter ere van het 10 jarig bestaan van HRM & het Onderwijs ontvangt elke deelnemer GRATIS het boek ‘Nieuwkomers op School’ t.w.v. € 15,- . In samenwerking met Uitgeverij PICA.

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN