Terugblik 13e editie congres HRM & het Onderwijs

Gisteren vond de 13e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs plaats. CKC Seminars kijkt vol trots terug op deze geslaagde editie en dankt al haar sprekers, participanten, deelnemers, adviesraadleden, communicatiepartners en Congrescentrum ’t Spant voor de medewerking.

Gedurende de dag zijn we met elkaar in dialoog gegaan over duurzaam werkgeverschap in het onderwijs en HRM als de (ver)bindende factor. De uitdagingen voor het onderwijs zijn legio. Dit vraagt om een strategische positionering van HR binnen het onderwijs. Een rol die HR nu moet pakken om de verbindende factor te worden. Hoe pak je deze rol? En om welke competenties vraagt dit? Wat zijn de belangrijkste stappen om jouw onderwijsinstelling de werkgever van de toekomst te maken?

Dagvoorzitter Elske Brouwer-Schudde opent de dag met the Sense of Belonging. Als geboren en getogen Urker gebruikt Elske de vismarkt als voorbeeld en noemt vier pijlers die versterkend zijn binnen onze sens of belonging. Keynote spreker Prof. dr. Lidewey van der Sluis vertelt over modern HRM & werkgeverschap. Tijdens haar presentatie deelt Lidewey handvatten over hoe je jouw organisatie kunt laten bruisen van de energie. Want wist je dat een gezonde organisatie functioneert als een energiecentrale? Lidewey geeft tevens inzicht in verschuivende manieren van denken over werk, het nieuwe arbeidsethos en reikt moderne HR-taal aan waarmee je de organisatie energie in kunt blazen.

Tijdens de 19 praktijkcases, workshops en interactieve sessies werd de verdieping verder opgezocht. De bezoekers kunnen tijdens de pauzes terecht op de expositie met stands voor vragen en inspiratie.

Het middagprogramma wordt geopend met een muzikale energizer door musicius en trainer Joep Everts. Hij gaat samen met de deelnemers op avontuur, waarbij klank centraal staat en de metafoor wordt gelegd van muziek naar het team op de werkvloer. Vervolgens deelt keynote spreker Marloes van Grevengoed het inspirerende verhaal van SAAM* en haar visie op, en ervaring met, aantrekkelijk werkgeverschap in het onderwijs en werkgeluk. Een persoonlijk en praktisch verhaal wat veel deelnemers inspireert om morgen aan de slag te gaan. We sluiten de dag af met een interactieve presentatie door auteur Bob Zeegers over hoe je als HR-professional serieus wordt genomen door directie/bestuur. Hoe overtuig je hen van het investeren in menselijk kapitaal op alle mogelijke manieren. Tijdens zijn presentatie haalt zij zes ‘zure appels’ aan waar je als HR doorheen moet bijten om vervolgens met negen succesformules te komen om HR met gele markeerstift bovenaan de MT-agenda te krijgen.

Sfeerimpressie 2023

Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Of heb je deze editie van het congres gemist en wil je toch graag een indruk krijgen? Je vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie:
•    Foto impressie
•    Programma
•    Sprekers
•    Participanten

Wil jij bij de volgende editie van HRM & het Onderwijs zijn?
Save the date: Dinsdag 19 november 2024 of meld je nu alvast aan!

Heb je suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil je ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl, of neem contact met ons op via +31(0)40-2146200.

 

OVERZICHT NIEUWS