Terugblik 12e editie HRM & het Onderwijs

Tijdens de succesvolle 12e editie van het jaarcongres HRM & het Onderwijs zijn we met een groep van 250 HR-professionals in dialoog gegaan over de transformatie van HR in het onderwijs. De transformatie van het onderwijs brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Juist nu zien we verbinding en kansen rond de inzet van digitalisering, de flexibele inzet van personeel, de ontschotting tussen afdelingen en scholen en het ontstaan van nieuwe samenwerkingsvormen. Hoe blijven we in beweging waarbij we kwaliteit van het onderwijs borgen? Hoe krijg je meer zicht en grip op de complexe arbeidsmarkt en organisatievraagstukken voor nu en in de toekomst?

Dagvoorzitter Ingrid Paalman trapt de dag af. Haar oproep voor vandaag is: luister naar elkaar, zoek verbinding en geef het een stem. Keynote spreker Marc Oonk neemt de deelnemers mee in de vier cruciale fases van een verandertraject met als boodschap: het venijn zit in de start én de wet van sinterklaas.

Tijdens de 18 praktijkcases, workshops en interactieve sessies zochten we verder de verdieping op en tijdens de pauzes bezochten de deelnemers de uitgebreide informatiemarkt met stands.

Het middagprogramma wordt geopend met een dialoog over het anders organiseren door (regionale) samenwerking. In dialoog over digitalisering, teamdifferentiatie en onderwijskwaliteit. Een dialoog onder leiding van dagvoorzitter Ingrid Paalman met Mini Schouten (Taskforce Ontwikkelingsgericht Onderwijs en Stichting OBO Duin- en Bollenstreek), Paul Baan (Klassewerkplek) en Irene Koning (Stichting Fedra). In het kader van kennis delen, naar elkaar luisteren en verbinding zoeken stond er afsluitend nog een dialoog geprogrammeerd op het hoofdpodium over het continu verbeteren in het onderwijs. We gingen in dialoog over gedrag, cultuur en leiderschap met Hermen Schotanus Blok (Stichting Meester Rembrandt), Rien Spies (Agora) en Tjitske Bergsma (Stichting NIVOZ).

Sfeerimpressie 2022

Wilt u nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij u niet aanwezig kon zijn? Of heeft u deze editie van het congres gemist en wilt u toch graag een indruk krijgen? U vindt hier een uitgebreide sfeerimpressie van deze editie van HRM & het Onderwijs:

CKC Seminars is initiatiefnemer en organisator van het congres HRM & het Onderwijs. Wij danken de adviesraad, sprekers, hoofdsponsor IJK, participanten, deelnemers, communicatiepartners en Congrescentrum 1931 voor de medewerking.

Wilt u volgend jaar ook bij de 13e editie als bezoeker aanwezig zijn?
Save the date: dinsdag 21 november 2023 of meld je nu alvast aan!

Heeft u suggesties, ideeën of feedback voor volgend jaar (thema, sprekers etc.) of wil u ook als participant aanwezig zijn? Stuur dan gerust een e-mail naar Rowi Kartner, rowi@ckc-seminars.nl, of neem contact met ons op via +31(0)40-2146200.

OVERZICHT NIEUWS