HR uitdagingen vanuit TALIS – internationale lessen voor Nederland

Het OESO-onderzoeksprogramma Teaching And Learning International Survey (TALIS) geeft leraren en schoolleiders een stem in de beleidsontwikkeling. Deelnemende landen kunnen waardevolle lessen trekken door internationale vergelijkingen. Het doel is het onderwijs te versterken voor leraren, schoolleiders en – uiteindelijk – de leerlingen. Het gaat daarbij om onderwerpen zoals de opleiding van leraren (initieel en nascholing), gezamenlijke professionele (leer-) activiteiten, schoolcultuur en zeggenschap, wijze waarop leraren lesgeven, hun vertrouwen in eigen kunnen, werktevredenheid, welzijn/stress en schoolleiderschap. Verder wordt aandacht besteed aan startende leraren en diversiteit onder leerlingen. Aan TALIS 2018 namen 50 landen deel. Bekijk hier alvast hoe de werkbeleving van Nederlandse leraren is in internationaal perspectief.

Eva van der Boom voert ruim 20 jaar beleidsonderzoek uit op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Zij deelt de belangrijkste HR uitdagingen vanuit het Talis Rapport 2019 en vertaalt dit naar de dagelijkse praktijk. Hoe kunnen we kwaliteit van onderwijs blijven leveren? Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor het schoolbestuur en HR? Kortom: inspiratie, ideeën en samen op zoek naar de antwoorden van morgen!

Over Eva van der Boom
Drs. Eva van der Boom (1971) voert ruim 20 jaar beleidsonderzoek uit op het terrein van onderwijs en arbeidsmarkt. Zij heeft in 2012 samen met Sil Vrielink het onderzoeksbureau MOOZ Onderzoek (Utrecht) opgericht. Zij is zeer ervaren in (internationaal) enquêteonderzoek en beleidsevaluaties. Momenteel is zij de National Project Manager TALIS 2018 voor Nederland. Teaching And Learning International Survey is een OESO-onderzoeksprogramma, een periodiek surveyonderzoek, waarin de werk- en leeromgeving van leraren en hun schoolleiders centraal staan. Ze werkt daarbij samen met de Erasmus Universiteit en Ecorys. Eva is daarbij met name verantwoordelijk voor de behartiging van de Nederlandse belangen in internationaal verband, de coördinatie van de veldbenadering, de ontwikkeling en implementatie van de communicatiestrategie, controle van de internationale statistische analyses en rapportage en de statistische analyses en rapportages voor Nederland.

Grootste Jaarcongres voor HR professionals werkzaam in het Onderwijs
HRM & het Onderwijs is al 11 jaar, met jaarlijks ruim 250 deelnemers, het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC – PO – VO – MBO –HBO –WO.

Ben jij er ook bij dit jaar? Meld nu aan. Kom met 3 personen voor slechts € 345,-

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN