Fluitend veranderen. Hoe kan HR sturing en inspiratie geven en werkplezier behouden?

Het onderwijs verandert continu. Klassen worden groter, uitstroom wordt lager en dan hebben we het nog niet over de door de onderwijsinspectie verplichtte administratie. Blijf je tegen de stroom in zwemmen of laat je je meedrijven en kies je zelf hoe je tegen de veranderingen aankijkt?
“Als je doet wat je deed, dan krijg je wat je kreeg”. Een bekend principe dat nog steeds relevant is. Wat vroeger goed werkte kan nu helemaal niet meer werken. Voor je het weet heb je medewerkers die in de weerstand zitten. Oei. Bart neemt je mee in de vragen en antwoorden:

  • Hoe zorg je ervoor dat je mensen meekrijgt in de verandering?
  • Wat maakt het verschil tussen mensen die vol passie en enthousiasme aan het werk zijn en mensen die in de weerstand zitten?
  • Wat is ervoor nodig om een flexibele en creatieve manier van denken aan te wenden?
  • Hoe doorbreek je patronen in teams?

Tijdens de afsluiting vertelt Bart waarom hij vroeger zelf een ‘uitdagende’ leerling was in het onderwijs en hoe je plezier houdt in je werk in een omgeving die in verandering is. We gaan aan de slag met het bewust worden van de eigen denkkaders, krijgt men tools om anders naar de zaken te kijken en gaan we nadenken over hoe je meer uit jezelf kunt halen. De inspiratiesessie is een mix van humor, theorie en interactieve opdrachten!

Over Bart van den Belt
Bart van den Belt is Businesscoach, Spreker en Trainer met kennis van onderwijs en zorg, op het gebied van marketing, verandermanagement en persoonlijk leiderschap. Auteur van o.a. ‘Fluitend Veranderen, ontspannen op weg naar persoonlijk succes’

 

Grootste Jaarcongres voor HR professionals werkzaam in het Onderwijs
HRM & het Onderwijs is al 11 jaar, met jaarlijks ruim 250 deelnemers, het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC – PO – VO – MBO –HBO –WO.

Ben jij er ook bij dit jaar? Meld nu aan. Kom met 3 personen voor slechts € 345,-

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN