Een nieuwe koers naar kwalitatief onderwijs; innovatief, maatwerk én uitdagend!

Een complexe taak voor het onderwijs en HR?

Moderne onderwijsorganisaties staan voor de complexe taak onderwijs van hoge kwaliteit te verzorgen, dat tegelijkertijd innovatief en uitdagend is. Het lijkt soms een onmogelijke opgave: de nieuwe generatie studenten (die heel anders naar leren kijkt!) opleiden voor beroepen die we nog niet kennen, in programma’s met ruimte voor differentiatie. In samenwerking met het werkveld, dat op haar beurt ook zoekende is naar een nieuwe koers én een schreeuwend tekort aan mensen heeft.

Als werkgever ligt er ook een interessante uitdaging: hoe geef je ruimte aan de docent als professional en ‘werkondernemer’, binnen de soms rigide bepalingen van de CAO? Waarbij je er natuurlijk wel voor moet zorgen dat iedere medewerker zich gezien, gekend en erkend voelt……

Voor mij zit de sleutel in het werken aan (persoonlijk) leiderschap en aan succesvolle teams, binnen heldere kaders maar met ‘bewegingsvrijheid’. Gericht op zelforganisatie, of juist niet: ik heb geleerd dat dat maatwerk is!

Dagvoorzitter Mariëlle van der Leeuw neemt je tijdens HRM & het Onderwijs op 26 november graag mee in de kansen en uitdagingen. Mariëlle van der Leeuw is Directeur HR, Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Voorheen werkzaam in diverse HR-rollen (variërend van consultant tot directeur HR) met focus op organisatieontwikkeling en het HR-beleid, zowel in Nederland als Aruba.

Over Mariëlle van der Leeuw
Na vijf jaar uitzendwereld wist ik het zeker: ik wilde me verdiepen in de menskant van organisatie. En dus startte ik als personeelsadviseur bij de Hogeschool Holland in Diemen. Sindsdien heb ik in diverse HR-rollen (variërend van consultant bij PricewaterhouseCoopers tot directeur HR) mogen bijdragen aan de organisatieontwikkeling en het HR-beleid van verschillende onderwijsorganisaties. Op Aruba werkte ik voor het lbo en het mbo, en was ik als docent verbonden aan de Bachelor-opleiding Organization, Governance and Management. Eenmaal terug in Nederland, startte ik als docent HRM bij Avans Hogeschool om uiteindelijk de stap te maken naar de rol van adjunct-directeur in de Techniek en ICT. Super interessant, maar ik miste mijn passie: vanuit de HR rol actief meebouwen aan een organisatie waarin innovatief onderwijs tot bloei kan komen. En dus werd het tijd voor verandering. Sinds juni 2019 voel ik me als een vis in het water in mijn nieuwe rol, als directeur HR van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch.

Over het jaarcongres HRM & het Onderwijs
HRM & het Onderwijs is al 11 jaar met ruim 200 deelnemers, het grootste congres voor & door HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC-PO-VO-MBO-HBO-WO.
Waar kunt u van elkaar leren en samenwerken aan onderwijskwaliteit en geeft u sturing aan de toekomst?

Datum: dinsdag 26 november 2019
Plaats: Spant in Bussum

Indien u zich inschrijft vóór 1 september a.s. maakt u gebruik van de vroegboekkorting!
U ontvangt € 100,- korting op de deelnameprijs. U betaalt slechts € 245,- excl. BTW (non-profit). Bovendien kunt u twee collega’s gratis meenemen! 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN