Congresprogramma bekend

Op dinsdag 23 november 2021 organiseert CKC Seminars de 12e editie van het jaarcongres HRM in het Onderwijs. Het centrale thema is: Transformatie van HR in het Onderwijs. Hoe ziet úw deel van de puzzel eruit?
De huidige crisis en transformatie van het onderwijs brengt vele onzekerheden met zich mee en vragen om een wendbare, aantrekkelijke arbeidsorganisatie. Juist nu in crisistijd zien we verbinding en kansen rond de inzet van digitalisering, de flexibele inzet van personeel, de ontschotting tussen afdelingen en scholen en het ontstaan van nieuwe (regionale) samenwerkingsvormen. Hoe blijven we in beweging waarbij we kwaliteit van het onderwijs borgen? Hoe krijg je meer zicht en grip op de complexe arbeidsmarkt en organisatievraagstukken voor nu en in de toekomst?

De volgende keynote sprekers geven inspiratie:

Transformatie van HR in het onderwijs: in gesprek over goede onderwijspraktijken.
Dialoogfacilitator Ingrid Paalman-Dijkinga, Lector Goede Onderwijsprak tijken Hogeschool Viaa en Onderwijskundig Innovator. In maart 2020 promo veerde Paalman op het thema ‘Leiderschap voor leren’ in Engeland.

DNA van ontwikkeling in het onderwijs
De Reis, welke rol heb jij? Niet het reisdoel, maar het vertrekpunt bepaalt de reis. Als we een organisatieontwikkeling aangaan, ligt de focus vaak op het einddoel. Daarmee wordt regelmatig vergeten dat de ene medewerker vanuit zijn kennis en ervaring met meer gemak naar het einddoel beweegt, dan de ander. Marc Oonk, Directeur Mensium, Spreker en Inspirator en Auteur van het boek DNA van ontwikkeling.

Hoe kunnen we anders organiseren door (regionale) samenwerking?

In dialoog over digitalisering, teamdifferentiatie en onderwijskwaliteit:

  • Mini Schouten, Directeur-Bestuurder Personeelscluster Oost NL (PON)
  • Paul Baan, Oprichter, Klassewerkplek
  • Margreet Vendel, College van bestuur, Meer Primair

Hoe blijven we continu verbeteren in het onderwijs?

In gesprek over gedrag, cultuur, leiderschap:

  • Hermen Schotanus Blok, Voorzitter Stichting Meester Rembrandt, Oprichter VMBO-docent
  • Rikie van Blijswijk, Stichting NIVOZ, Eigenaar De Leerschool in relatie met Essential Schools
  • Rien Spies, Lid College van Bestuur, Master in Leadership in Education, Agora

Mini Masterclass: Leren voor morgen
In dialoog over de uitdagingen voor het onderwijs. De arbeidsmarkt verandert ingrijpend. Maar niemand weet nog precies hoe. Digitalisering, kunstmatige intelligentie en robotisering zijn invloedrijke ontwikkelingen.
Myriam Lieskamp neemt je mee tijdens haar mini masterclass van 10.50 tot 12.05 uur.

Bekijk het volledige programma hier.

Interesse in deelname? Wacht dan niet af, schrijf je in voor 1 juli 2021 en ontvang € 100,- vroegboekkorting. Meer informatie en registratie.

OVERZICHT NIEUWS