Terugblik HRM & het Onderwijs

10 jaar ‘HRM & het Onderwijs’
De jubileum editie van HRM & het Onderwijs op 27 november geeft de bevlogenheid en verandering in de actuele Onderwijstransitie en kanteling van arbeidsmarkt, HR- en Onderwijsbeleid weer. Vol trots kijkt CKC Seminars terug op 10 jaar HRM & het Onderwijs, maar ook vooruit naar de toekomst van HR en Leren in het onderwijs. We delen visies en praktijkervaringen, waarbij innovatieve scholen met kansrijke onderwijsvisies aan het woord zijn. De 200 bezoekers – HR, bestuur/directie en schoolleiders van voorschools onderwijs tot PO-VO-MBO-HBO-WO – laten zich inspireren en activeren. Het congres zet aan tot dialoog en verbinding.
Bekijk hier onze sfeerimpressie!

De onderwijstransitie en HR-kanteling praktisch in beeld
Zoals dagvoorzitter Simon Douw (Baanbreker@Downsideup) aangeeft in zijn opening, is de koersverandering in het onderwijs in volle gang. Maar laten we vandaag vooral SAMEN het gesprek voeren en investeren en leren van elkaar. De vraag HOE en WAT je nodig hebt gehad om de gewenste verandering of beweging te creëren staat centraal. Het Baanbrekers Canvas geeft de deelnemers handvaten om vandaag op zoek te gaan naar de inzichten en mogelijkheden om vernieuwingskracht in te zetten in de eigen organisatie.
Keynote spreker en Professioneel Dromer Allard Droste trapt af met zijn bevlogen verhaal over Vertrouwen, loslaten en durf. Er is MOED nodig voor verandering. Hij pleit voor volledige autonomie, eigen verantwoordelijkheid en prijst een van de deelnemers om op basis van vertrouwen te werken en dus zonder contract. Na de middag geeft Marielle Groenendijk met haar Oplaadkwartier ons energie en laat ons voelen en stilstaan bij het feit wat er nodig is om veranderingen met MOED te omarmen. Wat kan je zelf doen, hoe kan je een ander ondersteunen?
Na deze ‘opwarmer’ neemt onderwijsadviseur Myriam Lieskamp ons mee in de 10 jaar HRM & het Onderwijs. Herinnert u zich deze nog?! Van de PIP’s, POP’s, PAP, SLA, IPB, competentiemanagement, de commissie Dijsselbloem, de wet BIO naar professionele leergemeenschappen. Ze illustreert dit aan de hand van een film ‘zit stil en houd je mond’.  Myriam staat met de zaal stil bij wat er is gerealiseerd en vooral HOE we de beweging aanmoedigen van een smalle kijk op onderwijs naar een brede visie op onderwijs?
Tijdens de pauzes, diverse innovatieve praktijkcases, workshops, dialoogsessies en de sessie ‘spelenderwijs op weg naar een lerende organisatie’ is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en het gesprek te voeren over de kansen van het onderwijs en een Leven Lang Leren.
Internationale keynote spreker en Superintendent Dr. Jay Marino doet daar nog een schepje bovenop. Het draait om Continuous Improvement en dat draait om ‘Teamwork, Collaboration and Shared Leadership’ voorzien van prachtige filmpjes uit de praktijk van diverse scholen waar hij – in de afgelopen 19 jaar – ook in Nederland mee heeft gewerkt. Het was een eer om Jay Marino in Nederland te hebben als afsluiter van deze prachtige 10e editie van HRM & het Onderwijs. Vol inspiratie, het gratis boek ‘Nieuwkomers op school’ (Uitgeverij PICA) en een ingevuld canvas de deelnemers naar huis. Voorzien van diverse inzichten en aanknopingspunten, klaar voor de volgende stap van morgen!

Sfeerimpressie 2018
Wil je nog even nagenieten of sfeerproeven van de programmaonderdelen waarbij je niet aanwezig kon zijn? Je vindt hier een sfeerimpressie van deze editie van HRM  & het Onderwijs:

Ideeën of suggesties?
Heeft u suggesties voor het programma 2019, qua thema’s of (praktijk)sprekers óf wilt u zelf een volgende editie spreken? Stuur dan een e-mail naar Joke Dielesen, CKC Seminars:  joke@ckc-seminars.nl of neem contact op via 040-2146213.

HR congreskalender CKC Seminars
Interesse in andere HR of overheid congressen die CKC Seminars organiseert? Bekijk dan hier onze HR Kalender of voor een volledig overzicht van alle events op www.ckc-seminars.nl

HRM & het Onderwijs is al 10 jaar het jaarcongres vóór & dóór HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN