Onderwijsstichting Arcade vertelt hoe zij omgaan met de 10 meest voorkomende uitdagingen in het onderwijs

De praktijkcase vond plaats tijdens het jaarcongres HRM & het Onderwijs 2019. Bekijk hier het volledige programma.

Het onderwijs wil verder innoveren, maar hoe? Veel onderwijsbesturen worstelen met diverse vraagstukken. Hoe kunnen wij onze directeuren en leraren zoveel mogelijk ontlasten? Hoe werven wij nieuwe medewerkers in deze tijden met grote lerarentekorten? Hoe hou ik grip op de formatie en krijg ik de benodigde cijfers? Hoe implementeren wij uniforme werkwijzen door onze hele organisaties heen? Kortom, hoe krijgen we grip op onze organisatie? Middels 10 dilemma’s die tijdens deze praktijkcase worden voorgelegd aan Onderwijsstichting Arcade, zullen zij vertellen welke stappen zij hierin hebben genomen en wat hen dat heeft opgeleverd.

 

 

 

Onderwijsstichting Arcade verzorgt sinds 2010 het openbaar basisonderwijs van 28 scholen met in totaal 2800 leerlingen en 350 personeelsleden in de gemeentes Coevorden en Hardenberg. Daarnaast heeft de stichting een faciliterende taak. De onderwijsstichting richt processen in, zodat aangesloten scholen meer tijd hebben voor hun kerntaak; kwalitatief goed onderwijs geven.

De Onderwijstemplate van Bijzen&Dekker op basis van Exact software ondersteunt Onderwijsstichting Arcade in de automatisering van de vele werkprocessen. Aracde bespaart zo niet alleen 500.000 euro per jaar door digitalisering van financiële, HRM- en salarisprocessen, ze heeft ook relevante stuurinformatie direct beschikbaar. Die ondersteunt schooldirecteuren in het maken van goede keuzes. Lees hier meer over de digitaliseringslessen en -successen van Onderwijsstichting Arcade.

 

 

 

OVERZICHT NIEUWS

Ontvang als eerste informatie en aanbiedingen over het congres HRM en het Onderwijs en jouw interessegebieden.
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang een code voor €50,- korting op deelname aan een congres naar keuze!

AANMELDEN